Президентът Радев, стана ясно, сне доверието от правителството. Цитат от него:

...
Президентът Радев, стана ясно, сне доверието от правителството. Цитат от него:
Коментари Харесай

Безумната грешка на тандема Борисов/Гeшeв да атакуват президента

Президентът Радев, стана ясно, сне доверието от държавното управление. Цитат от него:
" Институции, призвани да бъдат самостоятелни и да отстояват закона, го погазват показно, трансформирайки се в инструмент на властта. Държавни органи си разрешават да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е проведено нахлуване против гражданските свободи.
Това държавно управление и ръководство води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация.
На всичко това би трябвало да се постави край. "
С риск, в случай че по дълбока случайност най-висшите хора в страната имат време за сходни текстове, да подскажа за грешките им, въпреки всичко ще го направя.
Атаката против Радев със СРС-та, за която по-късно основният прокурор сподели, че не са СРС-та, беше безумна неточност. Вероятно планирането й е имало две цели - да повреди имиджа на Радев, придавайки му корупционен завой и да го сплаши, тъй като доста взе да приказва. А ето какъв е резултатът:
1) СРС-тата най-вече да са заздравили някакви твърди ядра на злост към президента, които по този начин или другояче са си твърди ядра и нямаше да се трансформират. Вместо това напълно естествената подозрителност на всеки към сходни акции се задейства - с толкоз ослепително бели конци нямаше по какъв начин да стане друго. Много е допустимо рейтинът на президента да се вдигне таман тъй като бе нападнат по толкоз скърпен метод. 
2) Ролята на Радев е да концентрира в себе си огромният разказ на разочарованието и да го изправя против огромния разказ за триумфа на Борисов. Все още първият е доста по-мощен от втория. Самият Борисoв наподобява не помни, че таман първият го възкачи на власт. Бе задоволително просто да огледа малко статистика, да види разпределението на приходите, концентрацията им единствено в столицата, демографската картина, с цел да разбере, че в случай че се изправи против тези гласове на разочарованието, които пък се акумулират в Радев, ще заложи личното си бъдеще на карта. И го заложи, на прекомерно рисков коефициент. 
3) Колкото и неуместно да наподобява, поради схизмите против всичко ляво и всичко съветско в Демократична  България, СРС-тата направиха невъзможното допустимо: даже Радан Кънев, с леки ангажименти, поддържа президента и е доста допустимо скоро да забележим даже немислимия на пръв взор съюз и доверие сред президента и десните.  
4) Борисов с времето стартира да цитира потвърдено несръчен в реториката си човек - Цветанов, и да повтаря приблизително дебилния рефрен че " Президентът би трябвало да бъде обединител на нацията ". Тоест, безусловно да твърди, че всеки, който е против него, няма право на това и общо взето рецензията не може да съществува, тъй като не се мери по правдивост, а се мери по това дали сплотява или разединява. Подобна максима в действителност може да хрумне единствено на Цветанов, само че за какво се лепна като ковид на Борисoв, в никакъв случай няма да схвана. Е, в този момент се прецакаха крепко - Радев в действителност има късмет да се трансформира в обединител на нацията и той тъкмо това прави - сплотява я против ГЕРБ.Даже към този момент, мисля си, може умерено по този начин да парира всяка рецензия - да каже " ми аз си я сплотявам нацията ", тъкмо по вашата максима работя.
5) Четирите стигат и връщане обратно няма. Радев можеше да прекара мандата си с козметична роля, която да му не даде шансове за влизане във властта и преобръщането й. Вече ги има. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР